Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten in Breda en omstreken rondom overlijden en rouw, waar we u graag op attent op willen maken. Bent u een organisatie in de regio en wilt u ook vermeld worden in onze kalender, stuur dan een e-mail.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Documentaire Levenseindekliniek

15 februari 2016 @ 22:55 - 23:55

Anderhalf jaar lang volgden documentairemakers Marcel Ouddeken en Hans Kema de medewerkers van de Levenseindekliniek. Ze legden hen vast tijdens de hulp aan mensen die letterlijk aan het eind van hun Latijn zijn. In hun 55 minuten durende documentaire richten ze de camera op een psychiatrische patiënt, een vrouw met dementie en een 100-jarige vrouw, die de Levenseindekliniek om euthanasie verzoeken. Het resultaat is een indrukwekkende documentaire met ontroerende beelden van mensen in de kwetsbaarste uren van hun leven.

Overtuigend wordt aangetoond dat ook deze groepen patiënten terecht een beroep mogen doen op de Nederlandse euthanasiewetgeving. Van elke patiënt wordt duidelijk welk ondraaglijk lijden aan het verzoek om euthanasie ten grondslag ligt. Tegelijkertiid toont de documentaire de zorgvuldigheid waarmee de artsen en verpleegkundigen van de Levenseindekliniek dat verzoek beoordelen.

‘Levenseindekliniek’ is een aangrijpende film. Ze schetst een goed beeld van de inspanningen om binnen de grenzen van de wet mensen te helpen die met hun verzoek bij hun eigen arts geen gehoor vinden. De documentaire is daarmee een monument voor de Nederlandse euthanasiepraktijk geworden. De Levenseindekliniek is er, mede vanuit haar streven naar maximale openheid over haar werk, trots op aan deze film te hebben meegewerkt.

‘Levenseindekliniek’ wordt op maandag 15 februari om 20.25 uur uitgezonden op NPO2. De documentaire wordt direct gevolgd door een discussie.
Logo-NVVE-Kopie

Gegevens

Datum:
15 februari 2016
Tijd:
22:55 - 23:55

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *