Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten in Breda en omstreken rondom overlijden en rouw, waar we u graag op attent op willen maken. Bent u een organisatie in de regio en wilt u ook vermeld worden in onze kalender, stuur dan een e-mail.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De Strijd om het einde

16 februari 2016 @ 22:55 - 23:55

De strijd om het einde, documentaire over de geschiedenis van de euthanasiewet in Nederland.

Kan euthanasie uit het wetboek van strafrecht? In de Week van de Euthanasie, van 13 tot en met 20 februari, staat de toekomst van de euthanasiewet centraal. Als aanzet tot het debat hierover, kijken we in de documentaire De strijd om het einde terug op dertig jaar strijd voor de eerste euthanasiewet ter wereld. De film gaat tijdens de Week van de Euthanasie in première en zal drie keer worden vertoond. Na afloop vinden er publieksdebatten plaats.

Journalist en regisseur Nan Rosens kreeg van de NVVE de opdracht een onafhankelijke documentaire te maken over de geschiedenis van de euthanasiewet. Er wordt stilgestaan bij de vele dilemma’s en controverses rond de euthanasiewetgeving, zowel binnen de NVVE als in rechtszaken en de politiek. De film begint met de zaak-Postma in 1973 waarin een arts die haar moeder euthanasie verleende, werd vervolgd. De verontwaardiging die hierover ontstond, groeide uiteindelijk uit tot de eerste euthanasiewet die in 2002 van kracht werd.

Op dinsdag 16 februari om 22.55 uur zendt NPO2 de film ‘De strijd om het einde’ uit in het kader van 15 jaar euthanasiewetgeving.
Voor verdere informatie zie: nvve.nl

Logo-NVVE-Kopie

Gegevens

Datum:
16 februari 2016
Tijd:
22:55 - 23:55
Site:
https://www.nvve.nl

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *