< Terug

Regels voor ons allemaal

Een uitvaart regelen in deze coronatijd vraagt veel aanpassingsvermogen en creativiteit. Opnieuw worden de maatregelen aangescherpt en neemt het aantal besmettingen toe. Met elkaar zullen we alert moeten blijven om niet in dezelfde situatie te belanden als in het voorjaar.

Dat betekent dat we u bij het eerste telefonische contact vragen of de overledene het coronavirus heeft gehad en of de directe naasten op dit moment klachten van dien aard hebben. Onze uitvaartbegeleidsters komen nog steeds aan huis om samen met u te werken aan een mooi en passend afscheid van een dierbare overledene maar, voor uw en onze veiligheid, houden we ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM.

De uitvaartbegeleidster maakt vervolgens een afspraak om bij u thuis de uitvaart te komen regelen, mits in een goed geventileerde ruimte waar met max. 5 personen anderhalve meter afstand gehouden kan worden.

Ook zal zij eerst de inmiddels bekende gezondheidsvragen stellen, te weten:
– Had u of een van uw huisgenoten in de afgelopen 24 uur klachten van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten.
– Heeft u of een van uw huisgenoten het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgelegd in een lab?

Mocht het nodig of gewenst zijn dan zullen we bij ons bezoek beschermende materialen dragen zoals een mondkapje of handschoenen.

Hoeveel mensen u uit kunt nodigen voor de uitvaart is op dit moment afhankelijk van de grootte van de gekozen locatie, maar het is niet ondenkbaar dat dit in de komende tijd weer gaat veranderen. Het is moeilijk om u hierop voor te bereiden, maar het is wel goed om alvast na te denken over een lijst met namen van mensen die in ieder geval prioriteit moeten hebben als u uitnodigingen gaat versturen en mensen die alleen een kennisgeving kunnen ontvangen. Om iedereen toch bij het afscheid te betrekken, zijn de laatste maanden allerlei nieuwe vormen en rituelen ontstaan. We zoeken samen met u naar de beste oplossing om, ondanks alle beperkende maatregelen, een persoonlijk afscheid vorm te geven

Nadenken over uw laatste wensen? Vraag het gratis werkboekje aan ‘Zo wil ik afscheid nemen’ of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze dames. We maken daar graag even tijd voor.