‘Doorleven, hoe doe je dat?’

Op zondag 2 april  2017 organiseerde Stichting Rouwgroep Breda in Het Klooster van Breda onder grote belangstelling haar eerste themabijeenkomst voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met rouw. Rouwarbeid werd in het licht gezet om mensen een steuntje in de rug te geven op hun weg van rouw en verdriet naar een manier om hun levenslijn weer op te pakken.

Initiatiefneemster Tinka van Holthe, uitvaart – en rouwbegeleidster: “Allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouw en ieders rouwproces is uniek en niet aan tijd gebonden. We houden ons groot en we doen erg ons best ‘gewoon’ door te leven ondanks dat de tijd even lijkt stilgevallen. Maskers doen hun werk. Onze ware gevoelens zijn erachter verstopt tot het moment dat de traan valt die de gestolde rouw doet smelten. Deze momenten zijn redelijk onvoorspelbaar en trekken zich niets aan van plaats of tijd. Zij vragen luid en duidelijk om onze aandacht, ruimte en veel energie. Ons hart is gebroken, ons hoofd zit vol, ons lijf doet pijn, we voelen dingen die we nog nooit hebben gevoeld en hebben een zwaar gemoed. Tranen vloeien rijkelijk of komen juist niet; verdriet uit zich in vele vormen. Rouwen is hard werken!”

Het thema ‘Doorleven, Hoe Doe Je Dat?’ werd belicht door mensen met persoonlijke en professionele levenservaring.

Naast het persoonlijke ‘reisverhaal’ van Tinka deelde Liesbeth Bours-Romijn haar grote verlies van 16 jaar geleden: ” het is de grootste loutering in mijn leven geweest. Het is het diepste en (achteraf) het waardevolste wat me is overkomen.” Lees verder over ‘Rouwen en erna’ in de blog op haar website.

Karel Wijnen las een prachtig gedicht over ‘Luisteren’ en gaf daar een persoonlijke toelichting op.

Het geheel werd op bijzondere wijze muzikaal ondersteund door harpiste Emilie Bastens.

Tinka ontwikkelde samen met haar nichtje Britt dit prachtig filmpje wat tevens als ‘zakboekje’ werd uitgereikt aan de aanwezigen.
Na afloop was er koffie en thee met appeltaart van Het Klooster.

Het was in alle opzichten een hartverwarmende en troostende middag!

Een korte samenvatting van de middag:

Zie ook: Bestellen boekjes ‘Doorleven’ en ‘Waar ben je’

CategoryRouwgroep Breda

2015 © Copyright Wilma van opstal | Sitemap | Realisatie bij Communicado

Tel:        076-5201799