< Terug

MICHEL KUIPERS

Een beeld spreekt waar woorden tekort schieten 

Persoonlijke gedenkbeelden
Het is heel bijzonder om te mogen werken aan een gedenkbeeld voor een overledene.  Ik zoek daarbij naar monumentaliteit en een universeel spirituele kwaliteit, maar vind het even belangrijk om in het ontwerp een relatie te leggen met de persoon. Op deze manier is het beeld een gedenkteken in algemene zin en geeft het als uniek grafmonument tegelijkertijd aanleiding tot persoonlijke beleving.

In de grafkunst combineer ik abstracte vormen met herkenbare elementen. Hierbij speelt kleur een belangrijke rol. De speciale keramische materialen die ik gebruik zijn kleurecht, wintervast en hebben een sterkte die te vergelijken is met hardsteen.

vogelvlucht prinsessenmantel zonnevlinder
 Vogelvlucht  Prinsessenmantel  Zonnevlinder

Asbestemming

Na een crematie kunt u kiezen voor een speciaal monumentje als aandenken. Dat kan een urntje voor een gedeelte van de as zijn, een sierurn voor alle as of een urnengraf. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Mini urnen en baby urnen

Ik heb een serie mini urntjes ontworpen waarin een gedeelte van de as van een dierbare kan worden opgeborgen. Op deze manier krijgen de kinderen of de kleinkinderen ieder hun eigen monumentje ter herinnering aan de overledene. De vormen van de asdoosjes zijn zó gekozen dat deze prettig in de hand liggen. Het glazuur voelt aan als satijn. Deze ‘aaibare’ urntjes voor in huis worden geleverd in vijf standaard kleuren, eventueel met een vlindertje.

De zg. ‘koester keitjes’ zijn unieke, gepolijste, holle keramische stenen die fijn in de hand liggen. Met een naam erop wordt een keitje een persoonlijk gedenksteentje dat gekoesterd kan worden. Zij zijn leverbaar in 16 verschillende tinten.

Voor prematuren en baby’tjes heb ik bovenstaande modellen groter uitgevoerd.

mini wolkjes mini hartje_met_vlinder
mini wolkjes hartje met vlinder ster urntje
kussen urntje hand urntje
Nijntje urntje kussenurntje handurntje

n.b.De asbewaardoosjes zijn in diverse kleuren, maten en vormen ook verkrijgbaar bij Uitvaartonderneming Wilma van Opstal.

Urnen

urn druppel urn herfst kiezel urn
urn druppel urn herfst kiezel urn

Urnengraven

De laatste jaren is er een behoefte ontstaan om urnen te begraven. Op die manier krijgen nabestaanden de beschikking over een klein stukje grond bij een monumentje, voor eigen plantjes en bloemetjes.

Ik leg mij toe op speciale ontwerpen waarbij uw verhalen en ideeën het uitgangspunt zijn. Deze kunnen vorm krijgen in een eenvoudige tegel of uitgewerkt worden in een persoonlijk grafbeeld. Voor deze unieke urnengraven heb ik de beschikking over een grote variatie aan klei en glazuur, dat geschikt is voor in de buitenlucht.

urngraf rots urngraf vogels
urngraf wankele_eik
 urngraf rots  urngraf vogels wankele eik

 

Contactgegevens:
Michel Kuipers
Hastelweg 6
5616 HL Eindhoven
040-2550164
info@michelkuipers.nl
www.michelkuipers.nl