< Terug

Kosten

Het is goed om u van tevoren te oriënteren op tarieven in de uitvaartbranche. Hoogstwaarschijnlijk zal de eindnota van diverse ondernemingen niet echt wezenlijk verschillen, alleen zijn soms bepaalde kosten voor diverse diensten samengevoegd die bij anderen weer apart berekend worden. Er zijn wel verschillen in visie, werkwijze en persoonlijke begeleiding. Bij de keuze van een onderneming is het aan te raden deze ook zeker te laten meewegen.

Wij nemen er graag de tijd voor om u te helpen zelf op eigentijdse wijze vorm en inhoud te geven aan een persoonlijk afscheid. Wij denken met u mee, bespreken met u de mogelijkheden en zorgen voor de realisatie ervan. Het persoonlijk contact met onze dames zorgt voor een sfeer van vertrouwen waardoor u stap voor stap toegroeit naar de dag van de uitvaart. In de dagen na het overlijden krijgt u zo spoedig mogelijk van ons altijd een kostenbegroting, zodat u weet waar u aan toe bent.

De kosten van een uitvaart kunnen globaal variëren tussen de € 6.000,00 en € 10.000,00, afhankelijk van de situatie en uw wensen. Een begrafenis is doorgaans wat duurder dan een crematie.
Wanneer u gebruik maakt van een uitvaartcentrum zijn het aantal dagen tussen overlijden en uitvaart medebepalend voor de kosten. Ook zijn er vaak kosten die pas op het moment van overlijden aan de orde komen, zoals bijvoorbeeld mortuariumkosten als men in een ziekenhuis overlijdt en evt. avond – of weekendtoeslagen.

Om een gerichte kostenbegroting te maken willen we graag in een persoonlijk gesprek inventariseren wat precies uw wensen zijn. Alleen dan kunnen we een reële begroting maken. Belt of mailt u ons daarover gerust: ook daar maken we graag even tijd voor!

Tevens bieden wij de mogelijkheid om de kosten voor uw uitvaart, geheel of gedeeltelijk te storten bij de Stichting Depositofonds Uitvaartonderneming Wilma van Opstal.