Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten in Breda en omstreken rondom overlijden en rouw, waar we u graag op attent op willen maken. Bent u een organisatie in de regio en wilt u ook vermeld worden in onze kalender, stuur dan een e-mail.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

WERELDLICHTJESDAG

11 december 2016 @ 17:30 - 20:00

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.
Op deze dag, om 19.00uur ’s avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Op veel locaties kunt u terecht voor een sfeervolle bijeenkomst:

ZUYLEN:
Op zondag 11 december vanaf 17.30 uur is iedereen welkom bij Zuylen, Tuinzigtlaan 11 Breda. Simone Breukink zal een paar prachtige nummers zingen en leden van de sambaband Maisquenada zorgen voor een ingetogen ondersteuning. Samen steken we de kaarsjes aan voor al die lieve kindjes en drinken daarna iets warms samen.

MARTINUSKERK:
U bent van harte welkom om overleden kinderen te herdenken op zondag 11 december 2016 om 19.00 uur in de St. Martinuskerk te Breda (Princenhage). Iedereen is vanaf 18.45 uur welkom in de kerk.
We herdenken het kind dat zo gemist wordt en noemen de namen van onze kinderen. Wanneer u de naam van uw overleden kind genoemd wilt hebben, verzoeken we u vooraf de voor- en achternaam te vermelden. U kunt een mailtje sturen naar Wereldlichtjesdag Princenhage.

VOOK – Vereniging Ouders van een Overleden Kind
De bijeenkomst vindt plaats in de accommodatie van rijksscholengemeenschap ‘t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611 EG in Bergen op Zoom. In de nabijheid van de school is op zondag voldoende gratis parkeerruimte aanwezig. Bij deze bijeenkomst zijn ook niet leden van de vereniging welkom, maar wel willen we het bezoek alleen beperken tot ouders die een kind hebben verloren, naaste familieleden, vrienden andere betrokkenen.

Om 17.30 uur zijn bezoekers welkom in de school voor een kopje koffie, een gesprek met andere ouders en de vrijwilligers van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind, waarna we om 18.00 uur starten met de bijeenkomst in de theaterzaal. Bij de uitwerking van het programma krijgen we assistentie van geestelijk verzorger Wout van den Broek en in bijzonder docenten, kinderen en medewerkers van de school.Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek met een kopje koffie erbij.

De bezoekers wordt gevraagd om als ze dat willen een foto van hun overleden kind mee te brengen. Deze foto’s krijgen een centrale plaats, zoals dat gebruikelijk is bij bijeenkomsten van VOOK. Verder zou het fijn zijn als belangstellenden ons tevoren laat weten dat zij komen, met het oog op de voorbereidingen, met de naam van uw overleden kind(eren) erbij, en digitaal ook een foto via email: Vook Westbrabant 

De namen van de kinderen krijgen extra aandacht tijdens de bijeenkomst, via projectie op een Sterrenhemel en vervolgens wordt ook de foto van het overleden kind bij de ster geplaatst. Zo krijgen de namen en de foto’s van onze overleden kinderen een schitterende plaats aan de Sterrenhemel.

Namens de organisatoren:
Martien van Leeuwen
tel: 0164250854 of 0634540835

 

Gegevens

Datum:
11 december 2016
Tijd:
17:30 - 20:00

Locatie

Organisator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *