Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten in Breda en omstreken rondom overlijden en rouw, waar we u graag op attent op willen maken. Bent u een organisatie in de regio en wilt u ook vermeld worden in onze kalender, stuur dan een e-mail.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

WERELDLICHTJESDAG

10 december 2017 @ 19:00 - 20:00

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.
Op deze dag, om 19.00uur ’s avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Op diverse locaties kunt u terecht voor een sfeervolle bijeenkomst:

ZUYLEN:
Op zondag 10 december vanaf 17.30 uur is iedereen welkom bij Zuylen, Tuinzigtlaan 11 Breda. Simone Breukink zal een paar prachtige nummers zingen en leden van de sambaband Maisquenada zorgen voor een ingetogen ondersteuning. Samen steken we de kaarsjes aan voor al die lieve kindjes en drinken daarna iets warms samen.

MARTINUSKERK PRINCENHAGE:
In de Martinuskerk begint de viering om 18.30 uur. We luisteren naar muziek en gedichten, we noemen de namen van de overleden kinderen en we steken een kaarsje voor hen aan. We sluiten de viering af bij het monumentje voor overleden kinderen op het Martinuskerkhof. En daarna staat de koffie en thee klaar in het Martinushuis.
De viering is breed opgezet en toegankelijk voor iedereen, ongeacht de achtergrond. Ook is het niet belangrijk hoe lang het geleden is dat uw kind is gestorven.
Geen enkel kind wordt ooit vergeten.

U bent samen met uw gezin en familie, vrienden en bekenden, van harte welkom in de Martinuskerk op zondag 10 december om 18.30 uur.
Tot slot: u kunt de naam van uw overleden kind voor het begin van de viering doorgeven aan de leden van het voorbereidingsgroepje. U kunt de naam ook mailen naar:
Wereldlichtjesdag Princenhage.

VOOK – Vereniging Ouders van een Overleden Kind
De bijeenkomst vindt plaats in de accommodatie van rijksscholengemeenschap ‘t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611 EG in Bergen op Zoom. In de nabijheid van de school is op zondag voldoende gratis parkeerruimte aanwezig. Bij deze bijeenkomst zijn ook niet leden van de vereniging welkom, maar wel willen we het bezoek alleen beperken tot ouders die een kind hebben verloren, naaste familieleden, vrienden andere betrokkenen.

Om 17.30 uur zijn bezoekers welkom in de school voor een kopje koffie, een gesprek met andere ouders en de vrijwilligers van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind, waarna we om 18.00 uur starten met de bijeenkomst in de theaterzaal. Bij de uitwerking van het programma krijgen we assistentie van geestelijk verzorger Wout van den Broek en in bijzonder docenten, kinderen en medewerkers van de school.Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek met een kopje koffie erbij.

De bezoekers wordt gevraagd om als ze dat willen een foto van hun overleden kind mee te brengen. Deze foto’s krijgen een centrale plaats, zoals dat gebruikelijk is bij bijeenkomsten van VOOK. Verder zou het fijn zijn als belangstellenden ons tevoren laat weten dat zij komen, met het oog op de voorbereidingen, met de naam van uw overleden kind(eren) erbij, en digitaal ook een foto via email: Vook Westbrabant 

De namen van de kinderen krijgen extra aandacht tijdens de bijeenkomst, via projectie op een Sterrenhemel en vervolgens wordt ook de foto van het overleden kind bij de ster geplaatst. Zo krijgen de namen en de foto’s van onze overleden kinderen een schitterende plaats aan de Sterrenhemel.

Namens de organisatoren:
Martien van Leeuwen
tel: 0164250854 of 0634540835

Gegevens

Datum:
10 december 2017
Tijd:
19:00 - 20:00

Locatie

Organisator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *