< Terug

Wetenschappelijk onderzoek online rouwbehandeling

Ben jij tijdens de coronacrisis een dierbare verloren en heb je behoefte aan professionele psychologische hulp bij het verwerken van het verlies?
De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen bieden een online rouwbehandeling aan om onderzoek te doen naar de effectiviteit van deze behandeling voor nabestaanden van wie een dierbare is overleden tijdens de coronacrisis.

Behandeling
De behandeling is speciaal gericht op rouw na het overlijden van een dierbare tijdens de coronacrisis en bestaat uit cognitieve gedragstherapie. De behandeling wordt online ondersteund door een therapeut via e-mailcontact. De behandeling wordt aangeboden via het internet en neemt circa twee uur per week in beslag en duurt in totaal 8 weken.

Wie kunnen deelnemen?
Je dient 18 jaar of ouder zijn en ten minste drie maanden geleden een dierbare te hebben verloren (periode maart 2020 tot heden). Na aanmelding vindt een telefonisch interview plaats om vast te stellen of de behandeling voor jou geschikt is.

Onderzoek
Voor en na de behandeling word je gevraagd een aantal vragen te beantwoorden in een telefonisch interview. Hierdoor wordt het effect van de behandeling in kaart gebracht. De resultaten worden gebruikt om mensen die in de toekomst een ingrijpend verlies meemaken beter te kunnen helpen.

Wil je meedoen aan het onderzoek?
Meld je dan aan via de website www.rouwencorona.nl of stuur een e-mail naar info@rouwencorona.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met drs. Lyanne Reitsma via 06 222 99 573.