< Terug

Week van de Begraafplaats 30 mei-7 juni

Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni aanstaande wordt voor de tweede maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ruim zestig begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit publieksevenement.
Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden een geliefde kunnen gedenken op een plek waar de overledene ‘tastbaar’ aanwezig is. Daarbij biedt de omgeving met speciaal aangelegde landschapsarchitectuur en flora een sfeer van sereniteit en contemplatie. Begraafplaatsen bieden bezoekers een plek die geestelijke ondersteuning biedt bij het rouwproces: op geheel persoonlijke wijze kan men in alle rust een graf bezoeken.
 
Uiteraard neemt Zuylen ook deel aan de Week van de Begraafplaats. Op zaterdag 6 en zondag 7 juni bent u om 15.00 uur van harte welkom voor een rondleiding langs oorlogsgraven en nieuwe vormen van asbestemming. Graag aanmelden via communicatie@zuylen.nl.
Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni is het begraafplaatscafé geopend van 13.00 tot 17.00 uur aan de ingang van de Haagweg. Naast een kopje koffie of thee kunt u hier terecht voor diverse plattegronden waarmee u zelf op pad kunt. Zo zijn de graven van de Oorlogsgravenstichting gemarkeerd en is de Rooms-Katholieke grafkelder speciaal geopend.