< Terug

“Stop mij maar in een kartonnen doos”

Essential puur

Als het gaat om de keuze van een uitvaartkist horen we vaak: “zo simpel mogelijk, stop mij maar in een kartonnen doos”.

Als we daar dan serieus op ingaan, zijn mensen vaak verrast. Er zijn nl. tegenwoordig mooie, kartonnen alternatieven voor houten uitvaartkisten. Ze worden op de markt gebracht door FairCoffins, een onderneming die in 2017 is opgericht.
De kisten worden gemaakt van 100% ecologisch FAIRboard, een kartonachtig plaatmateriaal van natuurlijke en gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Het materiaal wordt aangeleverd vanuit een regionale drukkerij en in een sociale werkplaats geassembleerd door mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

De milieuvriendelijke, kartonnen uitvaartkisten zijn er in een aantal uitvoeringen, puur, wit, of bedrukt met een zelfgekozen afbeelding en zijn geschikt voor zowel (natuur)begraven als cremeren.

Een FAIRCoffin kies je als je zoekt naar een betaalbare, duurzame en sociale kartonnen uitvaartkist. Wij adviseren u graag om bij de voorbereiding van een uitvaart bewuste keuzes te maken. Voor de een is dat een milieuvriendelijke houten kist, een ander kiest voor een wilgentenen mand of linnen wade. En een kartonnen doos is daarbij ook een verantwoord, eigentijds alternatief.

Essential witEssential zonnebloem