< Terug

Simone Busscher, Het leven gaat over rozen

Over rouw, liefde en levenskunst bij het verlies van je beide ouders

‘Het leven gaat over rozen’ bevat acht indrukwekkende verhalen van mensen die hun beide ouders in extreem korte tijd zijn kwijtgeraakt. Verhalen waarin je wordt meegenomen in een intiem deel van iemands leven. Terugkijkend op het gezin van herkomst en de manier van omgaan met elkaar, het stervensproces van beide ouders, het eerste jaar na dat overlijden én de levenslessen die hieruit zijn meegenomen. Voor de auteur was het helpend in haar eigen rouwproces.

Rouwen mag je je hele leven blijven doen. Het hoeft niet te stoppen, zegt de auteur, ‘alsof je het overlijden van je ouder(s) een plekje hebt gegeven en het daarmee klaar is. Je mag het integreren in je leven, ieder op een eigen en passende wijze. Je mag je laten raken door deze heftige ervaring in je leven, om van daaruit weer tot bloei te komen.

Liefde voor muziek
Naast dat ze houdt van taal, is de auteur een echte muziekliefhebber. Het zorgt voor blijdschap, inspiratie en rust in haar leven. Verder geeft het troost en zet muziek aan tot actie.
Aan dit boek is een Spotify-playlist gekoppeld. Tijdens het lezen van de verhalen word je uitgenodigd om muziek te beluisteren.