< Terug

Ouders van een overleden kind (VOOK)

Tastbare herinnering aan ons kind

Op donderdagavond 3 september 2015 organiseert de Vereniging Ouders van een Over-leden Kind, afdeling Noord Brabant West, een inloopavond  in locatie De Ontmoeting, Kerkstraat 56, 5101 BW Dongen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, maar het gebouw is al open om 19.00 uur.
Het thema van de bijeenkomst is een “tastbare herinnering aan ons kind”.
We zullen in gesprek gaan met de aanwezige ouders  aan de hand van een tastbare herinnering. Daarom wordt de ouders gevraagd om iets tastbaars mee te brengen, zoals een knuffel, een boek, een CD, een sportshirt of tennisracket of noem maar op, als
het maar de mogelijkheid  biedt om de herinnering te delen met de andere ouders.
Het mag natuurlijk ook iets anders zijn, waarmee een ouder zich verbonden voelt met het overleden kind.
We zullen met elkaar in gesprek gaan, in kleine, veilige groepjes.
Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om ervaringen te delen met onze vrijwilligers/ contactouders, wanneer het gaat om een eerste kennismaking met onze vereniging en deelname aan een groepsgesprek nog niet mogelijk is.
De inloopavond, die in plaats komt van de contactmiddag die normaal gesproken begin september zou plaatsvinden,  staat open voor ouders, grootouders en broer of zus, (vanaf 15 jaar) van een overleden kind.
De bezoekende ouders wordt gevraagd om – als ze dat willen – een foto van het (de)overleden kind(eren) mee te brengen. Bij onze vereniging krijgen hun foto’s en namen steeds een centrale plaats bij de verschillende bijeenkomsten die we kennen.
De namen van de overleden kinderen “moeten” genoemd blijven worden.
Vriendelijke groet,  namens de werkgroep N.B. – West van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind.
Liesbeth Hartendorp
Voor informatie: Piet en Imma Aarts, tel. 0162314223 of www.vook.nl