< Terug

Natasje de Jong – Laat me gaan als de bomen bloeien

Euthanasie bij psychisch lijden

Openhartig boek over de eenzame weg naar een zelfgekozen einde Natasja de Jong (31) haar grootste wens is een humaan einde aan haar leven, maar de weg daarheen blijkt eenzaam en eindeloos. Om inzicht te geven in haar persoonlijke strijd én om anderen te helpen, heeft ze haar hele traject aan het papier toevertrouwd. Het resultaat is een even openhartig als confronterend boek dat verschijnt nadat Natasja’s doodswens is ingewilligd.

‘Ik wil dood mogen, op een menswaardige manier; ik wil euthanasie uit de doodgezwegen verdomhoek halen; ik wil van de daken schreeuwen dat ik dood wil, hoewel ik dat toch lange tijd niet deed. Ik wil dat in de hoop dat niemand zich meer zo eenzaam hoeft te voelen als ik tijdens dit proces. Geloof me, ik heb mijn best gedaan. Ik heb het geprobeerd. Maar ik kán het niet, leven. Daar hoef je niet om in paniek te raken. Laat mij gaan.’