< Terug

Muziek tijdens een uitvaart

Uitvaartmuziek

Als je vraagt of iemand al heeft nagedacht over zijn of haar uitvaart, dan is vaak het eerste wat je hoort welke muziek er tijdens het afscheid gedraaid moet worden. Waarom is muziek zo belangrijk?

Muziek verbindt mensen op een dieper niveau. Tijdens een uitvaart fungeert muziek als een universele taal die de aanwezigen samenbrengt in gedeelde emoties. Het helpt de pijn te verlichten en te delen en creëert een gevoel van samenhorigheid in tijden van verdriet. Muziek is een krachtige taal die emoties uitdrukt waar woorden soms tekortschieten. Het heeft het vermogen om herinneringen op te roepen, brengt troost en geeft ons de ruimte om te rouwen.

Je kiest muziek die iets zegt over jou, over jouw leven, wat jij belangrijk vindt. Met een boodschap wellicht voor degenen die achterblijven. Dat kan rustige, klassieke muziek zijn, maar ook vrolijke klanken of nummers met bijzondere songteksten die uiting geven aan gevoelens die we misschien niet altijd kunnen uiten.

Wil jij ook jouw muziek vastleggen voor later, vraag dan ons gratis werkboekje aan. Misschien is het een mooie gelegenheid om ook eens over andere keuzes na te denken, zoals begraven of cremeren, wel of niet opbaren, rouwkaart, locatie etc.

En welke muziek ik wil laten horen tijdens mijn afscheid? Af en toe kijk ik mijn lijstje nog eens na en verander soms wat. Wat er altijd op blijft staan is de Canon van Pachebel in een uitvoering met viool en trompet. Er klinkt voor mij iets door van een belofte, van iets wat groter is dan wijzelf. Iets om tegen die tijd naar uit te kijken…

Liefs,
Wilma.