< Terug

Marjon Weijzen, Na een lang leven samen

Na een lang leven samen… alleen verder

‘Tot de dood ons scheidt,’ beloofden jullie elkaar. Maar wat als die dood je dan scheidt, een half leven later? Hoe ga je alleen verder, hoe bouw je na jaren samenleven een eigen identiteit op? Hoe krijg je weer zin in het leven? Riek: ‘Dat ik Wim naar een verzorgingstehuis moest laten gaan, vond ik vreselijk. Een afgang. Dat hij ruim vijf jaar later overleed was een opluchting. Nu, een jaar later, denk ik weer aan de mooie herinneringen samen.’

Journalist en levensverhalenschrijver Marjon Weijzen en rouwdeskundige en publicist Maria de Greef interviewden eenentwintig senioren (70+) die na een lang leven samen hun partner verloren. De rouw om de levenspartner was vaak zwaar en heftiger dan de omgeving inschatte – maar verreweg de meeste weduwen en weduwnaars lukte het om na enkele jaren weer betekenis te geven aan de rest van hun leven.

‘Na een lang leven samen… Alleen verder’ is een indringende en veelzijdige verhalenbundel over het verliezen van je levenspartner, waarin veel mensen zich zullen herkennen.