< Terug

Levensalbum, een handreiking voor contact

Levensalbum is een losbladige handreiking voor familie en verzorgenden van dementerende mensen. Het is behulpzaam bij het vastleggen van het leven van iemand die aan het vergeten is. Het is ook een contactinstrument. Door samen aan het Levensalbum te werken, blijf je in contact met de dementerende en breng je de tijd op een aangename manier door. Bovendien kan deze wijze van werken de handelingsverlegenheid van familieleden verminderen.

Omdat het Levensalbum losbladig is, kan het helemaal op maat van de naaste gemaakt worden.
Bij het Levensalbum zit een handleiding met achtergrondinformatie over dementie, tips over communiceren met dementerende mensen en instructies voor het gebruik van het album.
De auteurs zijn deskundigen, zowel vanuit hun ervaring als vanuit hun werk. Huub Buijssen is bekend van zijn werk en zijn publicaties over dementie (onder andere zijn bestseller en in diverse talen verschenen De heldere eenvoud van dementie). Zijn vader (over)leed aan de ziekte van Parkinson en dementie, en zijn moeder lijdt nu aan dementie. Riet Fiddelaers-Jaspers is vooral bekend van haar werk op het gebied van verlieservaringen. Ze heeft een dementerende moeder.

Bestellen:
Uitgeverij Damon