< Terug

Els Hogervorst

Els Hogervorst

Regelmatig kom je in het leven momenten tegen waarop je denkt “en hoe nu verder? Wat wil ik nou eigenlijk echt?” Ook ik kwam die vragen tegen en om daar antwoord op te krijgen ben ik op zoek gegaan naar mijn passie en drijfveren in het leven. Hierdoor was ik in staat mijn persoonlijke levensmissie onder woorden te brengen: van betekenis zijn voor anderen bij emotioneel intense gebeurtenissen.

Een overlijden is zo’n gebeurtenis en mijn eigen verlieservaringen brachten mij ertoe om uitvaartbegeleidster te worden. Ik vind het belangrijk dat de achterblijvers op een manier afscheid kunnen nemen die past bij hun dierbare of, zoals ik dat noem: een afscheid dat past bij de kleur van het leven van de overledene. Of dat nou uitbundig of ingetogen is, groot of klein, traditioneel of eigenzinnig.

Een goed afscheid draagt naar mijn idee bij aan een goed begin zonder de ander en maakt je in staat het verlies beter te verweven in je leven. Om dit te bereiken is er aandacht nodig om te onderzoeken wat er precies past en wat er nodig is. In die zoektocht wil ik graag families begeleiden om zo tot een mooi persoonlijk afscheid te komen. Wat ik meeneem? Mijn empathie, belangstelling, creativiteit, betrokkenheid, organisatievermogen en ervaring.