< Terug

De diepe wateren van verdriet, Francis Weller

Francis Weller biedt een essentiële gids voor het bevaren van de diepe wateren van verdriet en verlies in dit lyrische en toch praktische handboek voor het beheersen van de kunst van het rouwen.
Weller onthult de nieuwe vitaliteit die we kunnen vrijmaken wanneer we de pijn van verlies verwelkomen, in plaats van er bang voor te zijn. Door middel van ontroerende persoonlijke verhalen, poëzie en inzichtelijke reflecties leidt hij ons naar de kern van verdriet, en naar de diepgaande genezing en grotere verbondenheid met elkaar en met onze planeet.
De diepe wateren van verdriet legt uit dat verdriet altijd gemeenschappelijk is geweest en illustreert hoe we de helende aanraking van anderen, een sfeer van mededogen en de troost van rituelen nodig hebben om ons verdriet volledig te kunnen verwerken.
Weller beschrijft hoe we onze pijn vaak voor de wereld verbergen en in een verborgen mantel van schaamte wikkelen. Dit zorgt ervoor dat verdriet onuitgesproken in ons lichaam blijft hangen, ons zwaar maakt en ons naar het gebied van depressie en dood trekt. We zijn bang geworden voor verdriet en voelen ons te alleen om de ontmoeting met de krachtige geestkracht van verdriet aan te gaan.