< Terug

De kennismaking

Om alles in goede banen te leiden is een persoonlijk gesprek een eerste vereiste. We beginnen met goed naar u te luisteren, daar nemen we alle tijd voor. 

Dan komen er ook voor u al veel antwoorden op uw vragen. Dit persoonlijke contact met de nabestaanden is voor ons erg belangrijk. Het zorgt voor een sfeer van vertrouwen en biedt de beste garantie dat alle wensen omtrent de uitvaart goed tot hun recht kunnen komen.

Samen met de uitvaartbegeleidster bespreekt u wanneer alle overige zaken aan de orde gaan komen. We volgen daarbij uw tempo. De wet heeft bepaald dat we 6 werkdagen de tijd hebben om de uitvaart te regelen, waarbij de dag van overlijden niet meetelt. Waarom haast maken om de dag na overlijden al de rouwkaart te versturen, terwijl met de huidige communicatiemiddelen zoals e-mail, sms en social media heel veel mensen al vaak binnen enkele uren op de hoogte zijn van een overlijden. Het kan belangrijk zijn om wat extra tijd te hebben om aandacht te besteden aan het vormgeven van een persoonlijke rouwkaart met bijvoorbeeld een mooie foto of persoonlijke tekst.