< Terug

Cursus ‘Ik Rouw’

Ik rouw
Wanneer je geconfronteerd wordt met een overlijden van je dierbare, kun je in het dagelijks leven het gevoel hebben er alleen voor te staan. Mensen in de omgeving weten soms niet wat het verlies precies betekent en weten niet goed hoe zij troost of steun kunnen bieden. Maar ook kan het moeilijk zijn omdat je een ander niet met je verdriet wilt lastigvallen.

Samenkomen en in contact komen met gelijkgestemden kan helpend zijn. En hoewel ieder zijn of haar eigen proces doormaakt, is er herkenning en ‘leren’ we van elkaar. Dat is de kracht van lotgenotencontact. Dat daar behoefte aan is mag blijken uit het aantal deelnemers die we iedere maand hebben we met de wandeling en de (thema) ontmoetingsavonden in het Gele Huis.

Stichting Rouwgroep Breda organiseert in samenwerking met Praktijk Emoveere tweemaal per jaar een cursus ‘Ik Rouw’. We gaan met een kleine, vaste groep deelnemers gedurende een vijftal bijeenkomsten dieper in op specifieke thema’s rondom rouw en verlies. Naast aandacht voor kennismaking met elkaar als groep, zullen er onderwerpen aan bod komen zoals het afscheid en de uitvaart, hoe om te gaan met emoties en gevoelens en speciale (gedenk)dagen.

Wil je informatie over de cursus, vul dan onderstaand formulier in. We nemen daarna persoonlijk contact met je op voor verdere details.

Cursus 'Ik Rouw"