< Terug

Cursus ‘Ik Rouw’

Cursus Ik Rouw

Wanneer je geconfronteerd wordt met het overlijden van je dierbare, kun je in het dagelijks leven het gevoel hebben er alleen voor te staan. Mensen in de omgeving weten soms niet wat het verlies precies betekent en weten niet goed hoe zij troost of steun kunnen bieden. Maar ook kan het moeilijk zijn omdat je een ander niet met je verdriet wilt lastigvallen.

Samenkomen en in contact komen met gelijkgestemden kan helpend zijn. En hoewel ieder zijn of haar eigen proces doormaakt, is er herkenning en ‘leren’ we van elkaar. Dat is de kracht van lotgenotencontact. Dat daar behoefte aan is mag blijken uit het aantal deelnemers dat we iedere maand hebben met de wandeling en de (thema) ontmoetingsavonden in het Gele Huis.

Stichting Rouwgroep Breda organiseert in samenwerking met Praktijk Verliesbegeleiding Olga van Gils tweemaal per jaar een cursus ‘Ik Rouw’. Bij de cursus Ik Rouw gaat het over jouw verdriet en gaan we gedurende acht bijeenkomsten met een kleine groep deelnemers met elkaar in gesprek. Er is uitleg over rouwprocessen, wat het met je doet, waar je tegenaan loopt en krijg je handvatten om te ontdekken wat voor jou helpend is.

Wil je informatie over de cursus, vul dan onderstaand formulier in. We nemen daarna persoonlijk contact met je op voor verdere details.

Cursus 'Ik Rouw"