< Terug

Cursus ‘Ik Rouw’

Ik rouw
Wanneer je geconfronteerd wordt met een overlijden van je dierbare, kun je in het dagelijks leven het gevoel hebben er alleen voor te staan. Mensen in de omgeving weten soms niet wat het verlies precies betekent en weten niet goed hoe zij troost of steun kunnen bieden. Maar ook kan het moeilijk zijn omdat je een ander niet met je verdriet wilt lastigvallen.

Samenkomen en in contact komen met gelijkgestemden kan helpend zijn. En hoewel ieder zijn of haar eigen proces doormaakt, is er herkenning en ‘leren’ we van elkaar. Dat is de kracht van lotgenotencontact. Dat daar behoefte aan is mag blijken uit het aantal deelnemers die we iedere maand hebben we met de wandeling en de (thema) ontmoetingsavonden in het Gele Huis.

In september 2022 breiden we ons aanbod uit. Stichting Rouwgroep Breda zal dan, in samenwerking met Praktijk Emoveere, van start gaan met de cursus ‘Ik Rouw’. Daarin gaan we met een kleine, vaste groep deelnemers gedurende een vijftal bijeenkomsten dieper ingaan op specifieke thema’s rondom rouw en verlies. Naast aandacht voor kennismaking met elkaar als groep, zullen er onderwerpen aan bod komen zoals het afscheid en de uitvaart, hoe om te gaan met emoties en gevoelens en speciale (gedenk)dagen.

We hebben inmiddels voldoende deelnemers voor de cursus maar wil je alsnog aansluiten, vul dan z.s.m. onderstaand formulier in. We nemen daarna persoonlijk contact met je op voor verdere details.

WAAR EN WANNEER
Donderdagavond 22 september
Donderdagavond 6 oktober
Donderdagavond 3 november
Donderdagavond 17 november
Donderdagavond 1 december

Tijdstip: 19.00-21.00 uur
Kosten:  €87,50 (5 x €17,50)
Locatie: Het Gele Huis
Begeleiding: Olga van Gils

Cursus 'Ik Rouw"