< Terug

Ontmoetingen

Omgaan met verlies; hoe doe je dat?

Elke maand organiseren wij ontmoetingen met mensen die ervaring op het gebied van verlies en rouw met elkaar willen delen. De groepen worden professioneel begeleid en staan open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Ieders leven kent verlies, maar soms zitten we in de knoop met deze levenservaring. De vraag is: Hoe ga je daarmee om?

Stichting Rouwgroep Breda biedt ruimte en aandacht voor iedereen die hiermee om wil leren gaan. Rouw is geen ziekte! Wel een gevoel van leegte, verwarring, gemis en diep verdriet. Hoe creëer je weer levensvreugde met bijzondere herinneringen in je hart?

Heb je iemand verloren of iets wat je heel dierbaar was? Heb je de moed om dit gevoel te onderzoeken, te delen en misschien te omarmen? Voel je een beetje gesteund, laat je inspireren en inspireer anderen. Ontdek zo jouw manier om met verlies om te gaan.

Deelname aan de rouwgroep is geen therapie; wanneer je behoefte hebt aan een gesprek met lotgenoten, met vragen rondloopt of het gewoon even niet meer weet, ben je bij ons van harte welkom. Het is wel fijn als je van te voren even laat weten dat je komt.
We vragen een financiële bijdrage van €10,00 per keer.

Locatie: Het Gele Huis, Haagsemarkt 6a achter, Princenhage/Breda
Er is ’s avonds voldoende gratis parkeerruimte aan de achterkant op het Kerkplein en in de directe omgeving.
De ingang is op de hoek aan de zij/achterkant. Zie foto’s.
Er is een stoeltjeslift aanwezig voor wie slecht ter been is.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerstvolgende ontmoetingsavond:
Woensdag 6 juli 2022 van 19.30-21.30 uur

In de bijeenkomst van 6 juli gaan we met elkaar kijken en luisteren naar een lezing van Prof. Manu Keirse. Dit betreft een opname van ongeveer anderhalf uur van 14 april 2022 die we projecteren op een groot scherm. Manu Keirse is als klinisch psycholoog een veelgevraagd spreker en wordt gezien als autoriteit als het gaat om verdriet, verlies en de laatste levensfase. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers. ‘Rouw verwerk je niet, verlies kun je hoogstens overleven. Sterven is een moment. Het verlies overleven duurt een hele tijd en het gemis zal nooit echt overgaan. Maar ooit zullen de herinneringen van je geliefde dat moment van sterven en verdriet overstijgen’.

Wil je meekijken naar deze lezing en nadien nog wat napraten met elkaar? Meld je dan aan via onderstaande link.

Aanmelden bijeenkomst met lotgenoten

  • Prijs:

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Rouwgroep Breda, dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Voor een overzicht van alle activiteiten kijk in onze agenda.