< Terug

Ontmoetingsavonden

Omgaan met verlies; hoe doe je dat?

Elke maand organiseren wij ontmoetingen met mensen die ervaring op het gebied van verlies en rouw met elkaar willen delen. De groepen worden professioneel begeleid en staan open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Ieders leven kent verlies, maar soms zitten we in de knoop met deze levenservaring. De vraag is: Hoe ga je daarmee om?

Stichting Rouwgroep Breda biedt ruimte en aandacht voor iedereen die hiermee om wil leren gaan. Rouw is geen ziekte! Wel een gevoel van leegte, verwarring, gemis en diep verdriet. Hoe creëer je weer levensvreugde met bijzondere herinneringen in je hart?

Heb je iemand verloren of iets wat je heel dierbaar was? Heb je de moed om dit gevoel te onderzoeken, te delen en misschien te omarmen? Voel je een beetje gesteund, laat je inspireren en inspireer anderen. Ontdek zo jouw manier om met verlies om te gaan.

Deelname aan de rouwgroep is geen therapie; wanneer je behoefte hebt aan een gesprek met lotgenoten, met vragen rondloopt of het gewoon even niet meer weet, ben je bij ons van harte welkom. Het is wel fijn als je van te voren even laat weten dat je komt.
We vragen een financiële bijdrage van €12,00 per keer.

Locatie: De Ruimte
Heuvelstraat 52 Bis
(navigatie instellen op Nr. 54)
4813 GB Breda

De Ruimte is gelegen in Breda West en is goed te bereiken met de auto. Voor de deur is voldoende gratis parkeergelegenheid. Het gebouw ligt ietwat verscholen links naast zorginstelling Martha Flora. Loop de parkeerplaats op en na enkele meters bevind je je in de beschutte binnentuin. De rest wijst zich vanzelf.

Foto De Ruimte (buiten)   De Ruimte (binnen)

De bijeenkomsten worden gehouden op elke eerste woensdagavond van de maand.

Eerstvolgende bijeenkomst
Woensdag 5 juni van 19.00-21.00 uur
Voor jezelf zorgen lijkt iets vanzelfsprekends, maar als je in de rouw bent, kan dat een hele uitdaging zijn. Ongezond eten of maaltijden overslaan, met je bord op schoot op de bank, omdat je niet tegen die lege stoel aan wil kijken. Hoe doorbreek je dit patroon zodat je weer wat energie kunt opbouwen?

Wil je meepraten over dit thema, meld je dan aan via onderstaande link.

Aanmelden bijeenkomst met lotgenoten

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Rouwgroep Breda, dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Voor een overzicht van alle activiteiten kijk in onze agenda.