< Terug

Ontmoetingen

Omgaan met verlies; hoe doe je dat?

Elke maand organiseren wij ontmoetingen met mensen die ervaring op het gebied van verlies en rouw met elkaar willen delen. De groepen worden professioneel begeleid en staan open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Ieders leven kent verlies, maar soms zitten we in de knoop met deze levenservaring. De vraag is: Hoe ga je daarmee om?

Stichting Rouwgroep Breda biedt ruimte en aandacht voor iedereen die hiermee om wil leren gaan. Rouw is geen ziekte! Wel een gevoel van leegte, verwarring, gemis en diep verdriet. Hoe creëer je weer levensvreugde met bijzondere herinneringen in je hart?

Heb je iemand verloren of iets wat je heel dierbaar was? Heb je de moed om dit gevoel te onderzoeken, te delen en misschien te omarmen? Voel je een beetje gesteund, laat je inspireren en inspireer anderen. Ontdek zo jouw manier om met verlies om te gaan.

Deelname aan de rouwgroep is geen therapie; wanneer je behoefte hebt aan een gesprek met lotgenoten, met vragen rondloopt of het gewoon even niet meer weet, ben je bij ons van harte welkom. Het is wel fijn als je van te voren even laat weten dat je komt.
We vragen een financiële bijdrage van €10,00 per keer.

Locatie: Het Gele Huis, Haagsemarkt 6a achter, Princenhage/Breda
Er is ’s avonds voldoende gratis parkeerruimte aan de achterkant op het Kerkplein en in de directe omgeving.
De ingang is op de hoek aan de zij/achterkant. Zie foto’s.
Er is een stoeltjeslift aanwezig voor wie slecht ter been is.

  

Eerstvolgende bijeenkomst
Woensdag 12 oktober 2022 van 19.30-21.30 uur
Thema ‘Het ontbreken van’

Na het verlies van een dierbaar iemand voelt het alsof er een groot gat in het leven is geslagen. Er mist een essentieel puzzelstuk, waardoor de puzzel dan ook nooit meer compleet zal kunnen worden. De confrontatie met zijn of haar afwezigheid doet ontzettend veel pijn, telkens weer, juist in de dagelijkse dingen. Thuiskomen in een leeg huis, een lege plek aan tafel, in bed, niet meer samen kunnen praten over moeilijke beslissingen of gewoon over de koetjes en kalfjes, het voortdurend om je heen zien van wie en wat je mist.

In de bijeenkomst van woensdag 12 oktober gaan we met elkaar in gesprek over het over het thema ‘Het ontbreken van…’. Hoe is dit voor jou, hoe ervaar jij dit, hoe ga je ermee om?
Wil je meepraten over dit thema en jouw ervaringen delen met lotgenoten? Meld je dan aan via onderstaande link.

Aanmelden bijeenkomst met lotgenoten

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Rouwgroep Breda, dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Voor een overzicht van alle activiteiten kijk in onze agenda.