Deze workshop biedt professionals handvatten om kinderen te ondersteunen in hun verlieservaringen.
De dood hoort bij het leven, helaas ook voor kinderen. De dood zet het leven op zijn kop en is voor een kind moeilijk te begrijpen. Het verlies van een dierbare is heel ingrijpend, of het nu gaat om iemand in de familie of daarbuiten. Kinderen hebben echter een grote veerkracht en wij kunnen ze daarin ondersteunen.
Kinderen rouwen anders dan volwassenen. Wij spelen als volwassenen een belangrijke rol bij hun proces van verliesverwerking. Hoe beter een kind afscheid kan nemen, hoe gezonder het later zal omgaan met verdriet en pijn. Onze eigen verlieservaringen vormen soms een belemmering om kinderen met een open hart tegemoet te treden.
Deze workshop, verdeeld over twee avonden, biedt inzicht en kennis over reacties van kinderen, in samenhang met hun leeftijd. Er is ruimte voor het inbrengen van eigen ervaringen en het oefenen met creatieve werkvormen. Daarnaast krijg je praktische tips en een literatuurlijst. Van toepassing in je werk als leerkracht, ambulant hulpverlener, maatschappelijk werker, kindercoach etc.
Maandag 13 april 2015 deel 1, 19.15 – 21.45 uur
Dinsdag 28 april 2015 deel 2, 19.15 – 21.45 uur
Het Bastion , Bastionstraat 13, 4817 LD Breda
Kosten (2 avonden): € 95,- inclusief koffie/thee en literatuurlijst
Aanmelding verplicht:
info@dorinevaniersel.nl of mobiel 06-54277388
Dorine van Iersel is verbonden aan Stichting Achter de Regenboog waar zij advies geeft aan mensen die vragen hebben rondom kinderen en rouw.
Zij is lichaamsgericht therapeut en geeft individuele begeleiding vanuit haar praktijk Vitaliteit en Veerkracht in Breda. www.dorinevaniersel.nl
CategoryNieuws

2015 © Copyright Wilma van opstal | Sitemap | Realisatie bij Communicado

Tel:        076-5201799