< Terug

Marijke Pauwels

Op een bepaald moment kreeg ik het gevoel dat alles wat ik geleerd had bij elkaar kwam: dat ik mijn opgedane ervaringen en eigen kwaliteiten, plus mijn oprechte interesse in mensen, goed zou kunnen inzetten rondom het afscheid nemen van het leven. Mensen begeleiden, organiseren van activiteiten, creatief bezig zijn, accuraat handelen en gevoel voor kunst/muziek ontwikkelen zijn hier voorbeelden van. Daarom besloot ik in 2006 de opleiding tot uitvaartbegeleidster te volgen bij Meander in Zwolle.

Ik wil in verbinding staan met liefde. Liefde voor het leven en alles wat daarbij hoort – en daarmee ook de dood. De bronnen waar ik onder andere uit put zijn de natuur. Deze geeft mij kracht en inspireert mij om iedere keer weer in een andere fase van het leven dingen te beleven en te kijken wat ik daarvan kan leren. De natuur geeft mij verwondering en hernieuwd vertrouwen, waardoor er na zware verliezen opnieuw momenten van troost en plezier kunnen zijn.

Muziek is ook een bron van inspiratie. Muziek kan mensen – waaronder mijzelf – enorm raken. Vaak worden in muziek emoties vertaald die niet (alleen) in woorden uitgedrukt kunnen worden. Mijn liefde voor muziek is ontstaan op jonge leeftijd; ik heb er intens van mogen genieten toen ik 10 jaar lang in een platenzaak werkte. Het bijzondere is dat ik nu contact heb met zangers, zangeressen en muzikanten bij wie ik een heel goed gevoel heb en van wie ik overtuigd ben dat zij in staat zijn om de juiste toon te zetten tijdens een uitvaartbijeenkomst.

Met liefde en vertrouwen wil ik samen met u een bijzondere uitvaart vormgeven en een fijne herinnering creëren.