Hoogzomer…. ik draag een warme trui en ben deze week al een paar keer kliedernat geregend. Mijn gedachten zijn bij verregende tentjes en volgelopen bootjes, naar vakantiedagen met regenlaarzen en paraplu’s, maar ook bij warme chocomel en een heerlijke pannenkoek. Onze vitamine D is verstopt achter dikke wolken en ik probeer niet chagrijnig te worden van nog meer nattigheid.

Met dit soort dagen voel ik meer dan ooit dat ‘de zonnigheid’ vooral van binnenuit moet komen; vanuit mezelf dus. Ik laaf me aan de kracht van alle topsporters die in RIO hun winst en verlies nemen. Wat bijzonder om te zien hoe zij kunnen en moeten relativeren. Hoge verwachtingen worden verwezenlijkt maar ook teniet gedaan, levensmissies verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tranen van groot geluk en diep verdriet vloeien rijkelijk in een en dezelfde stroom. Topsport is fijn en pijn.

Ik blijf optimistisch: troosteloos weer is van ondergeschikt belang. De warmte zit in ons eigen lijf en we kunnen stralen van binnenuit. Wij zijn de zon zelf!

CategoryBlog

2015 © Copyright Wilma van opstal | Sitemap | Realisatie bij Communicado

Tel:        076-5201799