Ooit gaf angst ons aan wat niet goed voor ons was en waar we voor moesten oppassen. We vertrouwden hierbij op ons instinct. Vandaag de dag is angst de grootste bedreiging voor ons geluk. Dit betekent dat veel mensen niet tevreden zijn met hun leven. Ingegeven angst belemmert ons voluit te leven. We raken er door uit balans, worden onzeker en wachten af. We verliezen de verbinding met ons eigen pure gevoel.
Ja, we worden allemaal beïnvloed door positieve en negatieve gevoelens, maar de uitdaging ligt in de vraag: hoe ga je daar mee om? Op welke wijze investeer jij in geluk? Waar voel jij je het beste bij, wat geeft jou de juiste energie om naar tevredenheid te bewegen en te leven? En… waar word je doodmoe of misschien zelfs ziek van?
Met aandacht kijken naar jezelf is een uitdaging; best spannend, confronterend ook trouwens en toch broodnodig! Je veerkracht komt van binnenuit niet van buitenaf. Het innerlijk vuur stook je zelf op met alles wat je bij elkaar sprokkelt.
Je kunt steun of angst voelen van anderen bij het nemen van de beslissing of het maken van een keuze; je maakt of neemt hem uiteindelijk zelf! Andere mensen, dieren, dingen of situaties zijn spiegels van stukjes van jezelf. Als je echt durft te kijken, tonen zij beelden waar je iets aan hebt. Daar kun je direct mee aan de slag om jou unieke zelf te zijn en daar weer op te vertrouwen, ook in relatie met anderen.
Er zijn vele wegen naar geluk en als bonus zit de meeste tevredenheid uiteindelijk in het delen van dit geluk. Wacht niet af! Wie wil er nou niet investeren in de kwaliteit van leven en het geluk van de mens?!

Namaste, Tinka

CategoryBlog

2015 © Copyright Wilma van opstal | Sitemap | Realisatie bij Communicado

Tel:        076-5201799